Συγκίνηση και ελπίδα για το μέλλον του Εθνικού

2023-12-03 10:02

Με έντονα τα συναισθήματα της συγκίνησης για το ένδοξο παρελθόν αλλά και της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού ΟΦΠΦ. 

Με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά το οποίο κατακλύστηκε από τη ζωντανή ιστορία αλλά και τα νιάτα του Εθνικού Πειραιώς. Για την ακρίβεια αποδείχτηκε μικρό καθώς οι φίλοι της ομάδας με την συσπείρωση που δείχνουν μάλλον θέλουν και μεγαλύτερο θέατρο και επιτέλους γήπεδο, κάτι που αποτελεί και μια αδικία απέναντι στον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά που συνεχίζει να γράφει ιστορία ακόμη και χωρίς σπίτι τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

 Ο παλμός των νέων παιδιών αλλά και η παρουσία αθλητών που έδωσαν την ψυχή τους για την "κυανόλευκη" φανέλα συνδυάστηκαν χθες στη μεγάλη γιορτή του Πειραιά. Η παρουσία και φυσικά η βράβευση του πρώτου σκόρερ της Α 'Εθνικής την σεζόν 1974-75, Ρομπέρτο Καλκατέρα ξεχώρισε όπως και η ιαχή "Αέρα, αέρα ...Καλκατέρα" τη στιγμή που ο μυθικός αρχισκόρερ με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε τη τιμητική πλακέτα αλλά και τη φανέλα του Εθνικού από τον πρέσβη της Ουρουγουάης στην Ελλάδα, έχοντας δίπλα του αρκετούς από τους συνοδοιπόρους του αλλά και τις δυο του κόρες. Ο ίδιος μάλιστα έδωσε το σύνθημα ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το σύνθημα..."ΕΕΕΘΝΙΚΟΣ". 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε  ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής και εκ μέρους της πολιτειακής αρχής χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ. Μαυρωτάς, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Βίτσας. Οι ορχήστρες του Δήμου Πειραιά αλλά και Νίκαιας μας χάρισαν ωραία τραγούδια, ενώ το ντοκυμαντέρ για τα 100 χρόνια επιμελήθηκε με πολύ μεράκι ο δημοσιογράφος Νίκος Δελαγραμμάτικας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το μέλος της Διοικούσας επιτροπής Δημήτρης Καπράνος που εκτός από τον συντονισμό της εκδήλωσης ξεδίπλωσε το ταλέντο του και στο τραγούδι..."Να μας ζήσει ο Εθνικός".